Black Friday – Origini si evolutie

TargulCartii.ro, magazin online de carte, invita iubitorii de literatura sa aleaga cele mai frumoase carti la cele mai bune preturi, in perioada 24-30 noiembrie 2014!

TargulCartii.ro, librarie online Black Friday, introduce in oferta sa speciala nenumarate carti de mare valoare apartinand literaturii romanesti si universale. Pagini semnate de autori romani si internationali, literatura pentru copii, carti scrise in limbi straine, studii, critica si cultura, poezie, ghiduri practice si alte scrieri interesante se regasesc in colectia de carti Black Friday de la TargulCartii.ro!

Romani si straini deopotriva sarbatoresc la sfarsitul lunii noiembrie zilele Black Friday, originare din Statele Unite ale Americii. Teorii raspandite atribuie numele Black Friday termenului din contabilitate ‘in the black’, explicand ca Black Friday reprezinta cea dintai data in care comerciantii depasesc o perioada economica aspra spre una profitabila. Este o varianta solida insa prima atestare documentara a Black Friday dateaza din 1960, intr-un buletin informativ despre traficul congestionat din Philadelphia. Un fapt interesant este ca ambuteiajele create in timpul zilei de Vineri cea Neagra obligau administratorii afacerilor locale sa se planga de aglomeratia ce influenta negativ vanzarile.

Cincizeci de ani mai tarziu, aceeasi Black Friday atrage recorduri de vanzari in intreaga lume atat pentru magazinele traditionale cat si pentru cele virtuale. In timp ce magazinele fizice inregistreaza vanzari foarte bune cu ocazia Black Friday, vanzarile din mediul electronic reprezinta un nou record, in fiecare an. Si avand aceste rezultate impresionante, cu fiecare an de desfasurare a Black Friday, comerciantii din intreaga lume prelungesc sarbatoarea americana pentru ca vanzarile sa depaseasca de fiecare date cifrele din anii anteriori.

Black Friday a evoluat spectaculos in ultimul deceniu, indeosebi datorita accesibilitatii vanzarilor din mediul online. Peisajul zilelor Black Friday s-a schimbat din asteptarea in fata usilor magazinelor in confortul cumparaturilor rapide prin intermediul computerului. Iar mobilitatea cumparaturilor alaturi de comparatia in timp real a preturilor au obligat comerciantii sa-si mentina competitivitatea in fata celorlalte magazine fizice si elctronice.

Astazi prieteni si familii se reunesc pentru a-si organiza lista de cumparaturi si ‘planul de atac’ pentru Black Friday. Comerciantii planifica cu luni in avans detaliile pentru a satisface valul de cumparatori in aceste zile speciale.

Black Friday a devenit o sarbatoare a preturilor mici cum alta nu exista, iar TargulCartii.ro ofera iubitorilor de literatura cele mai frumoase carti la cele mai accesibile preturi, intre 24-30 noiembrie 2014.

Nu se adaugă comentarii.