Idei cadouri de Craciun: carti speciale pe care sa le daruiesti celor dragi

Poate nu stiai, insa unii dintre noi am pornit, inca din iunie, la vanatoare de cadouri de Craciun. Alegerea darurilor potrivite pentru cei dragi necesita mult timp de gandire si multe investigatii. Trebuie sa cercetezi activitatea din retelele sociale, sa afli daca exista vreu wishlist, sa anticipezi dorinte si sa intuiesti preferinte.

Cand vine vorba de cadouri, nu exista un dar general valabil, insa exista anumite lucruri cu care nu poti da gres niciodata. Spre exemplu, cartile. Da, cartile sunt acele cadouri de Craciun cu care vei reusi mereu sa incalzesti suflete si sa conturezi zambete.

Stim ca vrei sa fii cel mai tare Mos Craciun. Prin urmare, ti-am pregatit o lista de carti deosebite pe care sa le daruiesti familiei, prietenilor sau, cine stie, poate chiar tie!

 

Mica enciclopedie Hygge

Nu stiu daca ai observat, ins? Hygee is the new black. Peste tot, in jurul tau, lumea citeste Hygge: la metrou, la coada la merdenele, la biblioteca, la facultate sau la serviciu. Dac? fericirea e bun? pentru danezi, de ce n-ar fi buna si pentru noi? Meik Wiking, directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga (da, chiar exista o asemenea institutie, probabil de aceea Danemarca este cea mai fericita tara din lume) n-o sa-ti dezvaluie reteta fericirii, ci ingredientele de baza si impulsul de a face schimbari majore in viata ta. Cum ramane? Iti faci cadou Mica Enciclopedie Hygge sau o daruiesti cuiva?

 

Femei in stiinta. 50 de femei temerare care au schimbat lumea

Mai are cineva vreo indoiala ca femeile sunt tari? Cartea aceasta aduce in lumina reflectoarelor 50 de femei, unele cunoscute, altele mai putin cunoscute, cu inteligenta si pasiune iesite din comun, care au revolutionat stiinta, tehnologia si ingineria. Este o lectura perfecta pentru micutele domnisoare, insa ii poate oferi oricarei femei increderea necesara pentru a urma cai nebatatorite.

 

Atlasul frumusetii

Dupa ce ai facut ocolul pamantului in 500 de portrete, primesti, din nou, confirmarea ca frumusetea vine din interior si, odata cu ea, vine si autenticitatea. Potretele, dar si povestile doamnelor si ale domnisoarelor din acest album iti vor face pielea de gaina si vei deprinde astfel obiceiul de a privi in profunzime oamenii pe care ii vei intalni de acum inainte.

 

Motociclete. Istoria ilustrata completa 

Daca turatia motorului e precum sunetul harpei pentru omul care urmeaza sa fie cadorisit, inseamna ca va fi mai mult decat incantat sa despacheteze o astfel de carte. Cat de curand, cand se va asteapta mai putin, adrenalina va pune stapanire pe simturi.

 

Enciclopedia plantelor medicinale. 100 de plante esentiale pentru sanatate si frumusete

Posesorul acestei carti va fi capabil sa recunoasca 100 de plante medicinale, direct in mediul lor natural. De asemenea, le va cunoaste istoria, beneficiile si modalitatile de preparare si o va folosi in prepararea leacurilor de frumusete, dar si pentru diferite afectiuni. La prima vedere, este o medicina naturista, insa in profunzime este o propunere de imprietenire cu natura si cu starea de bine.

 

Manual complet de pescuit

Orice pescar care se respecta o sa-ti spuna ca pescuitul nu e doar un hobby, ci e un stil de viata, o arta a rabdarii. Cele 317 sfaturi esentiale prezentate in carte le vor fi de mare folos atat incepatorilor, cat si veteranilor. Treptat, posesorul ei va invata secrete care il vor ajuta sa adune nenumarate trofee cu branhii.

 

Jamilia Cuisine

Daca ai un prieten caruia ii place sa gateasca, e clar ca trebuie sa aiba aceasta carte. In plus, sa fim sinceri, daca ii va intra in biblioteca, sigur o va folosi, iar tu vei profita de acest lucru. Cred ca deja simti gustul tortului de pe coperta, nu-i asa?

 

Cele mai spectaculoase 100 de calatorii extreme

Cartea aceasta e pentru cei care vor sa iasa din zona de confort. E foarte simplu. Cand ai dor de duca, ia-o din biblioteca, rasfoiest-o si acolo unde se va deschide, ei bine, acolo e urmatoarea ta destinatie de vacanta! Crede-ma, cartea aceasta nu-ti va mai da voie sa stai in casa!

 

Micul Print

Indiferent cati ani are destinatarul, aceasta carte, de o sensibilitate aparte, o sa-l indemne spre reflectii interioare. Interesant este faptul ca, Micul Print, este inteleasa diferite de la decada la decada. Nu e o carte pentru copii, nu e o carte nici pentru adulti, ci mai degraba e pentru copilul interior.

 

Povesti pentru baieti care au curajul sa fie altfel
Ce au in comun Stephen Hawking, Jamie Oliver si Lionel Messi? Aparent nimic, insa pe toti ii leaga vointa, curajul si pasiunea. Ei bine, povestile lor au fost incluse intr-un volum de 100 de istorii ale unor barbati care au schimbat lumea. Cartea vine ca o incurajare pentru baietii si barbatii care au curajul sa fie altfel, sa-si urmeze visul si sa dea un sens existentei lor.