10 carti pe care sa le citesti in aceasta vara

Vara de-abia si-a intrat in drepturi si nu are de gand sa ne paraseasca prea curand. Chiar daca temperaturile sunt din ce in ce mai mari, nu e cazul sa ne plangem. In sfarsit, zilele sunt mai lungi si mai luminoase, iar noi putem citi mai mult in aer liber! Pregateste-ti limonada, hamacul sau paturica, alege-ti copacul potrivit si apuca-te de citit! Ti-am pregatit o lista de 10 carti pe care sa le citesti in aceasta vara.  S-ar putea sa-ti placa atat de mult incat le vei recomanda si altora!

De ce  iubim femeile
Orice iubitor de lectura care se respecta a citit cel putin una dintre cartile lui Cartarescu. Daca nu stii ce sa-i spui jumatatii tale atunci cand te intreaba de ce o iubesti, poate ca te vor inspira cele douazeci si una de capitole in care sunt inventariate defectele si desavarsirile femeii.

Bucurestii de altadata
Am auzit ca Bucuresti este orasul tau preferat. Daca esti gata sa-i afli tainele, iti recomandam volumele lui Constantin Bacalbasa. Pentru o experienta?? completa, ia la pas Capitala, poate reusesti sa te conectezi cu lifestyle-ul de odinioara!

Basmele romanilor
Indiferent de generatie, Basmele romanilor nu au lipsit niciodata din copilaria si adolescenta unui pui de dac. Daca iti prezinta interes creaturi precum Ileana Sanziana, Aleodor Imparat, Porcul cel fermecat, Zana zanelor, Gainareasa sau Praslea si de alte personaje indragite din folclorul romanesc, pune mana pe acesta serie si da-ti voie sa visezi cu ochii deschisi. Cine stie, poate ca, pana la urma, aceste basme vor ajunge pe platforma aceea de filme si seriale care nu-ti dau voie sa dormi. N-ai mandru sa le stii dinainte sa fie la moda?

Micul Print
Indiferent daca ai 10 ani sau 87, cartea aceasta merita s? fie citita si recitita în fiecare capitol al vietii tale. Nu degeaba a fost tradusa în peste 250 de limbi si dialecte, inslusiv in Braille. De fiecare data, vei trai si simti altfel lectura. Vei invata lectii de viata, vei  descoperi  tipologii umane si vei culege  esentialul pentru a trai in armonie cu tine.

Marele Gatsby
Versiunea aceasta o sa-ti placa mai mult decat filmul cu Leo. Acum poti sa-ti imaginezi protagonistii exact asa cum iti doresti. Mai mult decat atat, ai ocazia sa fii regizor! Mirajul visului american poate acapara pe oricine, chiar si pe James Gatz, un student la Oxford care, in trazitia sa spre milionarul Jay Gatsby, devine ganster. Toate de dragul unei domnisoare, bineinteles.

Harry Potter
Maraton de filme sau de carti? Depinde…vrei sa-ti scape vreun detaliu? Fara a isca o confruntare intre bibliomani si cinefili, hai sa stabilim de comun acord ca prioritara este cartea. De fapt, e chiar nefiresc sa vezi filmul inainte de a calatori, prin file de lectura, la Hogwarts, si in celelalte destinatii fabuloase.

Matase frantuzeasca
E genul de carte care intra la categoria placeri (ne)vinovate. Vrei s-o citesti, insa nu vrei sa mai stie nimeni. Iti face cu ochiul de la chioscul de ziare sau de pe rafturile din magazine. Parca te urmareste. O eviti pentru ca ai impresia orice lectura scrisa de Sandra Brown e o siroposenie absoluta care te va indulci din cale afara cu o poveste de dragoste de care n-o sa ai parte niciodata. Da-i o sansa. S-ar putea sa descoperi un pic de thriller, un pic de sare, un pic de piper, un pic de ingredient secret.

Cronicile din Narnia
Dupa ce o sa descoperi cum sta treaba cu sifonierele, poate ca o sa-ti dai seama pe unde ratacesc hainele acelea pe care le tot cauti si nu le gasesti. Acum ai si dovada: nu esti dezordonat, tricorurile au decis sa plece in Narnia!

Winnetou
Fie ca esti nepot sau bunica, o sa-ti placa Winnetou prin simplul fapt ca este un inovator. El vrea sa-si depaseasca a sa conditie si sa-si ajute comunitatea sa evolueze. Alaturi de el vei descoperi lumea nativilor americani si vei afla ca exista viata si in afara tehnologiei!

Povestile Fratilor Grimm
Niciodata nu esti prea mare pentru a te bucura de o poveste buna. Daca planuiesti sa pleci in vacanta, nu uita sa-i adaugi in bagajul de calatorie pe Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici, pe Hansel si Gretel, Frumoasa din padurea adormita, pe Muzicantii din Bremen si multii altii. Nu-ti face probleme, au loc!

 

Sursa foto: pexels.com