Carti pe care sa le daruiesti de 8 Martie

De 8 Martie, uita de bijuterii si alte cadouri fistichii pe care mama, sora, iubita sau cea mai buna prietena nu le vor purta niciodata. Ofer? daruri destepte, care se cuibaresc in suflet, in minte si in biblioteca. Asa vei fi ultimul gand înainte de culcare si companionul din pauza de masa. Cine stie, poate chiar o sa provoci dependenta. Dupa cum probabil ca ti-ai dat seama, ne referim la carti. Las?-ne sa te inspiram cu sugestii de lecturi pentru femeile dragi din viata ta!

Carti cu autograf
Daca doamna sau domnisoara pe care vrei s-o cadorisesti prefera autograful unui scriitor in locul iscaliturii unui cantaret, ei bine, nici c? puteai sa intalnesti o femeie mai buna! Pe rafturile digitale de la Targul Cartii vei gasi adevarate comori literare semnate de catre Marin Sorescu, Elvira Bogdan, Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Gellu Naum si multi altii. Daca ai noroc, poate intalnesti un volum cu dedicatie!

Bibliofilie
?tii cumva care este cartea ei preferata din copilarie sau macar de la maturitate? Daca ti-a dezvaluit acest lucru, inseamna ca are mare incredere in tine. Surprinde-o cu o editie princeps sau cu un exemplar de carte rara care inca mai miroase a parfum de epoca. Crede-ne, va aprecia gestul tau chiar daca are deja, in bibliotec?, ultimele trei editii ale cartii respective!

Jurnale
Sa fim seriosi, cui nu-i place sa arunce un ochi indiscret în jurnalul cuiva? Daca e vorba de scriitorul, artistul sau personajul istoric preferat, cu atat mai tentanta devine treaba! Titu Maiorescu, Simone de Beauvoir, Eugen Ionesco, Gala Galalction sau Jeni Acterian sunt doar cateva nume care ar putea starni interesul unei destinatare iubitoare de lectura.

Carti pentru masuta de cafea
Cunoscute si sub numele de Coffee Table, ele insumeaza toate acele enciclopedii, albume de arta, ghiduri si carti de lifestyle care acompaniaza armonios cafeaua. Daca vrei sa delectezi sinapsele unei doamne sau domnisoare, ofera-i carti care s-o detaseze de cotidian si cu care sa se mandreasca pe retelele sociale!

Benzi desenate
Stii deja ca ea nu se uita la desene animale, ci la anime-uri. Nu are papusi, ci figurine. Incurajaza-i pasiunile si daruieste-i benzi desenate! Freedom Fighters, Hercules, Superman, Spider-Man, Batman, Daredevil, Rahan au nevoie de o eroina care sa li se alature in salvarea omenirii!

Carti de dragoste
Primavara este anotimpul perfect pentru o noua iubire! Poate ca multe persoane considera ca acest gen de literatura este unul siropos, insa cine nu a citit in taina, cu sufletul la gura, o poveste de dragoste? Cine nu a plans si nu a ras alaturi de personaje si cui nu i-a saltat inima de bucurie cand a descoperit un happy end? Nu po?i da gre? cu Sandra Brown, Amanda Quick, Danielle Steel, Nora Roberts, Mary Jo Putney, Elizabeth Noble etc.

Carti pe care nu s-ar gandi niciodata sa le citeasca
Iubitoarelor de lectura le plac foarte mult surprizele literare. Stiu ca doar asa au ocazia sa descopere lecturi de care in alt mod nu ar fi aflat niciodata. Daca esti in pana de idei, arunca o privire in sectiunea de Reduceri Anticariat.

 

Sursa foto: Pexels